19 november 2019 Lap Marketing

Wat te doen bij overlast door buren?

Het zal je maar overkomen. U kunt ’s nachts niet slapen door de harde muziek van uw buren of u trapt wekelijks in hondenpoep bij uw voordeur. Overlast veroorzaakt door buren is niet fijn. Het doet de sfeer en het woongenot niet ten goede. Maar wat kunt u er aan doen?

Probeer eerst het probleem onderling op te lossen. Het is verstandig om eerst samen met de buren rond de tafel te gaan zitten om het probleem uit te praten. Als u er met zijn tweeën niet uitkomt kunt u de hulp van een buurtbemiddelaar of mediator inschakelen. Mediation is vrijwillig, u kunt uw buren er niet toe dwingen. Komt u er samen niet uit of houdt de overlast aan, dan kunt u terecht bij de daarvoor bevoegde instantie.

Er zijn veel verschillende soorten van overlast en voor elke soort is een andere instantie bevoegd. Bij geluidsoverlast kunt u de hulp inroepen van de politie. U kunt bij stankoverlast of overlast vanwege te veel bewoners in een huis daarentegen bij de gemeente terecht. De medewerkers van Stichting Rechtswinkel Oss helpen u graag met het vinden van de juiste instantie!

Heeft u naar aanleiding van deze column nog vragen of heeft u andere juridische vragen, komt u dan gerust langs op een van onze inloopspreekuren. De actuele openingstijden vindt u op onze website www.rechtswinkeloss.nl. Daarnaast kunt u onze Facebook-pagina liken om op de hoogte te blijven van Rechtswinkel Oss.

Deze column is geschreven door Iris Teunesen. Iris is student Notarieel Recht aan de Radboud Universiteit.