29 december 2020 Rechtswinkel Oss

Mogelijk onterechte verkeersboete? Maak bezwaar!

Heeft u een verkeersboete gekregen en bent u het hier niet mee eens? Het is mogelijk om binnen zes weken in bezwaar te gaan bij de officier van justitie. U kunt dit zowel via het internet als per post doen. Indien u in bezwaar gaat, hoeft u de bekeuring nog niet te betalen. U krijgt vanzelf bericht van de officier van justitie. Indien deze uw beroep afwijst, kunt u eventueel naar de kantonrechter.

Bezwaar maken is zinvoller dan u waarschijnlijk denkt; in 2019 bleek een derde van alle verkeersboetes waartegen bezwaar werd gemaakt onterecht te zijn opgelegd.

Wanneer heeft u kans dat de verkeersboete wordt ingetrokken? Bijvoorbeeld indien het verkeerde kentekennummer is ingevuld op de beschikking en u zelf niet in overtreding was. Bij het opleggen van verkeersboetes kunnen fouten worden gemaakt dus bij twijfel is het verstandig om bezwaar te maken.

Heeft u naar aanleiding van deze column nog vragen of heeft u andere juridische vragen, maak dan gerust een afspraak voor een van onze telefonische spreekuren. Het telefonisch spreekuur vervangt tijdelijk het fysieke spreekuur. Via onze website https://www.rechtswinkeloss.nl/afspraakformulier/ kan een afspraak worden gemaakt. Daarnaast kunt u onze Facebook-pagina liken om op de hoogte te blijven van Rechtswinkel Oss.

Deze column is geschreven door Daniëlle van Keulen. Daniëlle is masterstudent Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit.