5 november 2019 Lap Marketing

Herzien van partneralimentatie

Stel, een man is drie jaar geleden gescheiden van zijn vrouw. De rechter heeft destijds besloten dat de man 1.000 euro per maand aan partneralimentatie moet betalen aan zijn vrouw. De man werkt al vijftien jaar voor hetzelfde bedrijf en heeft een hoge functie. Op een gegeven moment gaat de organisatie waar de man werkzaam is failliet. Hierdoor wordt de man werkloos en heeft wegens zijn uitkering een lager inkomen dan eerst. Verandert hierdoor de hoogte van de partneralimentatie?

De man kan de rechtbank verzoeken om de vastgestelde alimentatie te herzien, omdat zijn omstandigheden zijn gewijzigd. De man is namelijk werkloos geworden en heeft een lager inkomen te besteden. Volgens de wet kunnen ex-echtgenoten de rechtbank verzoeken om het alimentatiebedrag te herzien. Het is noodzakelijke dat er omstandigheden gewijzigd zijn. Vooral financiële wijzigingen aan uw kant of de kant van uw ex-echtgenoot spelen hierbij een rol. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u werkloos bent geworden of dat uw ex-echtgenoot hertrouwd is. Een verzoek moet u indienen bij de rechtbank die valt onder uw huidige woonplaats. De medewerkers van Stichting Rechtswinkel Oss helpen u hier graag bij!

Heeft u naar aanleiding van deze column nog vragen of heeft u andere juridische vragen, komt u dan gerust langs op een van onze inloopspreekuren. De actuele openingstijden vindt u op onze website www.rechtswinkeloss.nl. Daarnaast kunt u onze Facebook-pagina liken om op de hoogte te blijven van Rechtswinkel Oss.

Deze column is geschreven door Fons Looman. Fons is student Recht & Management aan de Radboud Universiteit.