Wet Arbeidsmarkt in Balans: de gevolgen voor nul-urencontracten

by with Reacties uitgeschakeld voor Wet Arbeidsmarkt in Balans: de gevolgen voor nul-urencontracten
mei 22, 2020

Sinds 1 januari 2020 is de Wet Arbeidsmarkt in Balans van kracht. Deze wet geeft oproepkrachten meer zekerheid. De belangrijkste veranderingen voor oproepkrachten met een nul-urencontract zijn:

  • Uw werkgever dient u minimaal 4 dagen voordat u moet komen werken op te roepen. Bent u opgeroepen, maar annuleert uw werkgever de oproep? Dan is uw werkgever u het loon verschuldigd wat u met de oproep verdiend zou hebben. Deze termijn van 4 dagen kan wel bij cao verkort worden tot 24 uur.
  • Als u 12 maanden als oproepkracht heeft gewerkt, moet uw werkgever u een nieuw contract aanbieden met een vast aantal uren.

Het Coronavirus en nul-urencontracten

De Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) geldt ook voor werknemers met een nul-urencontract. Als uw werkgever aan de voorwaarden van de regeling voldoet, kan hij in aanmerking komen voor een tegemoetkoming in uw loonkosten.

Heeft u naar aanleiding van deze column nog vragen of heeft u andere juridische vragen, maak dan gerust een afspraak voor een van onze telefonische spreekuren. Het telefonisch spreekuur vervangt tijdelijk het fysieke spreekuur. Via onze website www.rechtswinkeloss.nl/afspraakformulier kan een afspraak worden gemaakt. Daarnaast kunt u onze Facebook-pagina liken om op de hoogte te blijven van Rechtswinkel Oss.

Deze column is geschreven door Daan Sax van der Weijden. Daan is student Europees recht aan de Radboud Universiteit.

Comments are closed.