Comité van Aanbevelingen

Rechtswinkel Oss krijgt steun van personen met rechtswinkelervaring, vanuit juridisch wetenschappelijke hoek en van personen met politieke en maatschappelijke betrokkenheid. Het Comité van Aanbevelingen bestaat uit de onderstaande personen:

 

mr. ing. W.G.J.M. van de Camp
Wim van de Camp werd in 1953 in Oss geboren. Sinds juli 2009 is hij lid van het Europees Parlement voor het CDA. Daarvoor was hij ruim 23 jaar lid van de Tweede Kamer voor diezelfde partij.

Van de Camp steunt Rechtswinkel Oss om twee redenen. Ten eerste vindt hij dat het initiatief bijdraagt aan een positief beeld van jongeren. ‘Geheel vrijwillig reiken studenten een helpende hand, dat vind ik geweldig’, aldus de Europarlementariër. Daarnaast vindt Van de Camp het belangrijk dat Rechtswinkel Oss opkomt voor mensen die in moeilijkheden verkeren. ‘Als mensen op tijd goede rechtshulp krijgen, kunnen veel juridische problemen worden voorkomen. Rechtswinkel Oss zorgt dat mensen kunnen blijven meedoen in de maatschappij.’

 

Dhr. T.C.G.T.M. Vinken
Theo Vinken is directievoorzitter van Rabobank Oss Berheze. Daarnaast is hij o.a. voorzitter van het bestuur van de Stichting Winterland Oss en van de Stichting Ronald Mc Donald Huis Zuidoost-Brabant. In talloze andere functies laat Theo Vinken zijn maatschappelijke betrokkenheid blijken. In 2009 werd hij geridderd vanwege zijn grote inzet voor de maatschappij.

Theo Vinken spreekt zijn steun uit voor Rechtswinkel Oss vanwege de maatschappelijke betrokkenheid die uit het initiatief blijkt. Ook vindt hij het een goede zaak dat studenten vrijwillig mensen helpen: ‘Door Rechtswinkel Oss raken jonge mensen bekend met de waarde van vrijwilligerswerk en de voldoening die een mens daaruit kan putten.’

 

prof. mr. S.E. Bartels
Decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit, hoogleraar Burgerlijk Recht aan de Radboud Universiteit, raadsheer-plaatsvervanger Gerechtshof ’s-Hertogenbosch.

 

prof. mr. C.J.H. Jansen
Oud-decaan van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Radboud Universiteit, hoogleraar Rechtsgeschiedenis en Burgerlijk recht, voorzitter Onderzoekscentrum Onderneming & Recht.

 

mr. drs. S.D.P. Kole
Onderzoeker en universitair docent Bestuursrecht, oud-voorzitter Rechtswinkel Nijmegen-West.

 

mr. dr. J.W.A. Fleuren
Senior docent Rechtsmethodologie aan de Radboud Universiteit, rechter-plaatsvervanger in de rechtbank Zutphen, rechtswinkelcoördinator van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid en oud-voorzitter Rechtswinkel Cuijk.