Alimentatie betalen en omgangsregeling tijdens coronacrisis

by with Reacties uitgeschakeld voor Alimentatie betalen en omgangsregeling tijdens coronacrisis
mei 8, 2020

Stel, u bent gescheiden en u heeft minderjarige kinderen met uw ex-partner. Door de coronacrisis kan uw inkomen verminderen. Een lager inkomen kan effect hebben op de hoogte van de te betalen alimentatie. Ook een omgangsregeling kan onder druk staan. In deze column kunt u lezen wat uw opties zijn in dergelijke situaties.

Een alimentatiebedrag dat is vastgesteld door de rechter dient nagekomen te worden. Wijziging hiervan is mogelijk als uw inkomen is verminderd, bijvoorbeeld door werkloosheid vanwege de coronacrisis. Vanwege de gesloten gerechten, bent u aangewezen op goed overleg met uw ex-partner over de alimentatiewijziging. Komt u er samen niet uit, kunt u een verzoek bij de rechtbank doen voor aanpassing.

Dit geldt ook voor het niet-nakomen van de omgangsregeling. Indien u vrees hebt dat uw kinderen in contact komen met het virus is het van groot belang dat u goed overlegt met uw ex-partner over wijzigingen in omgangsafpsraken.

Heeft u naar aanleiding van deze column nog vragen of heeft u andere juridische vragen, maak dan gerust een afspraak voor een van onze telefonische spreekuren. Het telefonisch spreekuur vervangt tijdelijk het fysieke spreekuur. Via onze website http://www.rechtswinkeloss.nl/afspraakformulier kan een afspraak worden gemaakt. Daarnaast kunt u onze Facebook-pagina liken om op de hoogte te blijven van Rechtswinkel Oss.

Deze column is geschreven door Laura Tonies. Laura is student Rechtsgeleerdheid aan de Univeristeit van Tilburg.

Comments are closed.